top of page

SOCRATIC DIALOGUE

In een socratisch gesprek kom je erachter hoe je denkt, wat je denkt en waar je dat denken op baseert.

Een socratische dialoog is een krachtige werkvorm om diepgaande inzichten te verkrijgen. Door gezamenlijk abstracte vraagstukken te onderzoeken en te reflecteren op concrete ervaringen, kunnen deelnemers tot relevante inzichten komen. Dit proces van open en kritisch denken kan waardevolle perspectieven bieden die bijdragen aan het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie voor bedrijven die gebaseerd is op reflectie. Het uitgangspunt is het bespreekbaar maken van morele kwesties en verbetering van de verstandshouding.

INZICHTEN

Deze methode stimuleert een open dialoog over persoonlijke ervaringen, denkrichtingen en overtuigingen van de deelnemers. Dit zal voor een breder spectrum aan inzichten zorgen.

INFORMEEL

Om morele kwesties bespreekbaar te kunnen maken, vraagt het van de deelnemers om hun oordeel uit te stellen en oprecht te luisteren naar elkaar. Een informele setting zal bijdragen aan de openheid van de dialoog.

SAAMHORIGHEID

Wanneer er grote (culturele) verschillen zijn in groepen is het belangrijk om stil te staan bij de verstandhoudingen in een team. Het ontwikkelen van een gezamenlijke visie en essentie zorgt voor meer begrip binnen de groep.

Duur sessie

1-2 UUR

Deelnemers

2-10 PERSONEN

Setting

INFORMEEL, OVERAL MOGELIJK

Doel

EEN GEZAMENLIJKE VISIE EN ESSENTIE FORMULEREN

“The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing.”

Albert Einstein

NU AANVRAGEN

Laat uw gegevens voor ons achter, dan nemen we spoedig contact met u op.

  

Thanks for submitting!

bottom of page