top of page

ORGANISATIE OPSTELLING

Een organisatieopstelling maakt verborgen dynamieken of patronen zichtbaar op gebieden zoals leiderschap, cultuurverandering, re-organisaties, marketingplannen, teamvorming, fusies, overnames en samenwerking binnen teams en afdelingen.

Organisatieopstellingen bieden uitkomst wanneer medewerkers binnen organisaties weten dat er iets niet helemaal goed werkt, maar ze kunnen de vinger er niet op leggen. Het geeft een multidimensionale kijk op situaties, geeft inzicht en een snelle verkenning in wat de volgende stappen zijn om mensen, teams en organisaties in groeikracht te versterken. Met als resultaat een verschuiving in de perceptie waar de problemen vandaan komen of waar duurzame oplossingen liggen.

TOEGEWIJDE WERKNEMERS

De sociale en emotionele investering in mensen maakt dat werknemers willen bijdragen aan een organisatie in plaats van alleen hun werk te doen. Dit leidt tot een hogere productiviteit, motivatie en betrokkenheid.

DUURZAME KLANTRELATIES

Identificatie van uw klant, inzicht in hun gedrag en houding ten opzichte van uw organisatie, zijn cruciale factoren die een duurzame marktgroei waarborgen en tevens bijdragen aan een gezonde klantrelatie.

REALISATIE VAN DOELSTELLINGEN

Leiderschap versterken door meer ‘bewustzijn’, ‘potentieel’ en ‘leervermogen’ van individuen en de organisatie te zien. Dit kan bijdragen aan de strategische keuzes en doelstellingen voor de organisatie.

Duur sessie

3-4 UUR

Deelnemers

6-20 PERSONEN

Setting

INTERACTIEF

Doel

VERBORGEN DYNAMIEKEN EN PATRONEN ZICHTBAAR KRIJGEN

“The limiting factor of transformational change is not a lack of vision or ideas, but an inability to sense, to see deeply sharply and collectively.”

Otto Scharmer

NU AANVRAGEN

Laat uw gegevens voor ons achter, dan nemen we spoedig contact met u op.

  

Thanks for submitting!

bottom of page